CPH Garden, Valbyparken

BYGHERRE CPH Garden
ADRESSE Valbyparken
RÅDGIVER Lars Juncker
AREAL 50 m2
ANLÆGSSUM Sponsorer
ANLAGT 21. – 25. juni 2017

 

NEW NORDIC NATURE

” Just living isn’t enough”, said the butterfly,” one must have sunshine, freedom, and a little flower”. 

H. C. Andersen

Med vand, som det centrale element, er skabt en have med en stærk karakter. Haven er på en gang moderne og tidløs – et haveeksempel på Nordic design.

Den er frodig og favnende.  Den er kosmopolitisk og i pagt med tiden og rummer samtidig klassiske haveelementer. Men den er også såre dansk og emmer af en autentisk følelse af ”hygge”, som udlandet ser som en særlig dansk kvalitet. Den er tilstræbt bæredygtig.

Badevandet recirkulerer og renses biologisk med naturens egne virkemidler. Møblerne er dansk produceret, skifer, træ dæk og granit er nordisk. Lyseffekter er baseret på solenergi. Planternes volumen bidrager om end mikroskopisk til en co² venlig løsning.

EN MODERNE VANDHAVE

Hvad skal en dejlig have rumme. Før hen var haven anlagt til dyrkning. Senere blev også de rekreative og æstetiske element indarbejdet, om end det kun var for de få. I dag ser vi gerne, at haven har en flersidig anvendelse og kan fungere i mange sammenhænge.

I en travl hverdag har en moderne familie behov for et fristed og et sted, hvor man tanker op. Nordic Nature haven opleves som sanselig og med en høj grad af nydelse, den vil favne dig og give dig en pause.

Her kan du trække dig tilbage og være tæt på naturen føle dig bedre tilpas og få noget igen –  i pagt med tiden, hvor mindfulness og grønne områders terapeutiske virkning er top of mind.

UDE OG INDE SMELTER SAMMEN

Der tegner sig et nyt og moderne billede af fremtidens badevand i haven. Svømmesøer med biologisk vandrensning er det dekorative alternativ til traditionelle swimmingpools. Badningen foregår i rent og klart indbydende ferskvand

Svømmesøer er dekorative hele året og badning og leg vil være centrum for oplevelser. Den er dit private ”kursted”, hvor du kan invitere andre ind i et fællesskab med badeoplevelser og uforlignelige hyggestunder

Belægningerne varierer i form, materiale og funktion til ophold og som oplevelsessti. De bryder arealet og skaber variation og leder dig rundt i havens kroge til pergolaer, hængekøjer, bål sted og vandfald.

Planter er livgivende og så vigtige for en have og vi skal sætte pris på den skønhed og glæde, som planterne giver os. Denne have har bevidst stor frodighed og plantevalget spiller sammen og supplerer hinanden.

Blomsterfarverne følger tidens trend og ligesom du kan skifte puderne i sofaen, kan du også ændre haven med nye blomsterfarver. Masser af grønt danner baggrund, vægge, rum og bladenes tekstur og størrelser er en ligeså vigtig del som blomsterne i haven.

Planternes tilknytning til vandtemaet er tydelig og understreger vores valg af vandtemaet.

Det er tiden, hvor ude og inde smelter sammen, hvor fokus på den oplevelsesrigdom og wellness oplevelse, der ligger i at have et grønt areal, stort som småt, får mange til at betragte haven som husets ekstra rum. Dette lille haverum rummer så stor oplevelsesrigdom, at det vil være en fryd om det var en del af manges bolig.

Den kan være din drømmehave eller den kan være min – en have til den, der kan lide vand eller leg eller blomster eller fred og frihed eller …. er en lille sommerfugl!