+45 46 40 27 71 afs@annestausholm.dk

Frederikssund, orangeri og væksthus

Vi har i denne opgave med snit og plan illustreret, at placeringen af væksthus og orangeri ikke vil være generende for de naturskønne omgivelser ved indkig fra fjorden. Materialet har været brugt i forbindelse med myndighedsbehandling.

TYPE Orangeri og væksthus
BYGHERRE Privat
ADRESSE Frederiksund
RÅDGIVER Anne Stausholm
AREAL
ANLÆGSSUM
PROJEKTERET 2016
ANLAGT 

 

ORANGERI OG VÆKSTHUS

Tegnestuen har i samarbejde med Classical Orangeries placeret orangeri og væksthus på en stor grund ned til Roskilde Fjord.

Det fritstående Væksthus opføres i glas med mørkegrønne sprosser udformet som træprofiler og murstens sokkel i gule genbrugs-teglsten.

Orangeriet placeret på øst-længen af bolig er u-opvarmet og opføres i malet hårdttræ- profiler, sikkerhedsglas og tilbagetrukket glas-lanternetag alt i klassisk engelsk stil.

Orangeri

I umiddelbar forbindelse hermed er der adgang til gårdspladsen. Orangeriet er i niveau med det omkringliggende landskab og grænser op til et haverum med store fuldkronede træer.

I nærheden af begge bygninger passerer en mindre befærdet offentlig vej.

Vejen passerer på den aktuelle lokalitet tæt på driftsbygninger og igennem ejendommens beplantning af træer og buske.

Foto af orangeri

Begge bygninger vil i lighed med den øvrige bygningsmasse ses i forbindelse med færdsel på offentlig vej dog med en delvis sløring af beplantning.

De nye bygninger er projekteret og placeret i terrænet, så de to nye bygninger underordner sig i forhold til terræn, beplantning og landskab. Husene vil i forhold til den øvrige bygningsmasse indgå i en harmonisk løsning med disse.

Snit og sigtelinjer