+45 46 40 27 71 afs@annestausholm.dk

Lejre, privathave med naturpool

TYPE privathave, naturpool
BYGHERRE Privat
ADRESSE Lejre
RÅDGIVER Anne Stausholm Landskabsarkitekter
AREAL 550m2, 77mvandspejl
ANLÆGSSUM 650.000 kr.
PROJEKTERET 2014-2015
ANLAGT 2015

 

Læs mere på www.naturpool.dk

EJENDOMMEN

Ejendommen er en landejendom med en stor åben have med panoramaudsigt til de omgivende hestefolde og marker.

PROJEKTETS IDÉGRUNDLAG

Naturpoolen er anlagt helt oppe ved huset for at få maksimal glæde af vandet, der ud over at være dejligt at bade i også er smukt at kigge på fra boligens opholdsrum året rundt. Himlen, havens planter og vandplanterne i pollens rensningsbassin, skimmersøen spejler sig smukt i vandoverfladen ligesom solens og månens lys reflekteres ind i boligen.

Omkring poolen er der anlagt terrasser og trædæk i varierende størrelser, hvor man kan tage ophold før og efter badning. På den ene terrasse står en hottub, der især bruges i vintermånederne, hvor man kan dyppe sig skiftevis i det kolde og det varme vand. Lidt væk fra poolen i en lavning i haven er der opsat en saunatønde der fuldender wellnessoplevelsen.

Beplantningen omkring poolen og terrasserne, der danner overgang til den øvrige have og den omkringliggende natur, er ligesom poolen holdt i stramme former. Den består af takshække, store buksbomkuber, rododendron og bede med prydgræsser.

Principsnit af naturpoolen

NATURPOOL

En naturpool er en svømmesø med ferskvand der er anlagt i et stilrent design. Naturpoolen har typisk to vanddybder, en dybvandszone på 2-3 meter og et lavtvandsområde på 100-120 cm som kan gøres lavere, hvis små børn også skal bade.

Skimmersøen indgår som et naturligt element i haven

BIOLOGISK RENSNING

Naturpoolens vandrensning sker i et nærliggende, separat bassin, kaldet skimmersøen som har indbygget biologisk filter, cirkulationspumpe og beplantning af smukke vandplanter.

Naturpoolens vandrensningsfilter renser effektivt vandoverfladen, og skaber en konstant bølgeeffekt, som får nedfaldne blade, pollen og støv til at glide hen til filteret, hvor det let fiskes op med et net.

Fordelen ved naturpoolens vandrensningsfilter er, at det er integreret på en smuk og dekorativ måde.

BRUG OG VEDLIGEHOLD

En naturpool kan opvarmes med de samme varmekilder som en traditionel pool, og badesæsonen kan på den måde blive længere. Det kan for eksempel være med et solfangeranlæg eller en varmepumpe, eller et kombineret system.

En naturpool kræver pasning på lige fod med en traditionel pool. Om foråret skal vandplanterne skæres ned og poolen skal støvsuges grundigt, og det kan i løbet af sommeren være en fordel at børste siderne og støvsuge bunden flere gange.