+45 46 40 27 71 afs@annestausholm.dk

Roskilde, Haven ved fjorden

TYPE privathave ved fjorden
BYGHERRE Privat
ADRESSE Frederiksborgvej, Roskilde
RÅDGIVER Anne Stausholm
AREAL 
ANLÆGSSUM 
PROJEKTERET 
ANLAGT 2007

 

Et topmoderne hus i eksklusive materialer ganske tæt på Roskilde Fjord er omkranset af en have i flere niveauer og med flere temaer.

Foto af haven

HAVENS IDÉ

Den vestvendte have tættest på fjorden knytter sig i sit tema til kystens udtryk og siv, vilde roser og strandasters er det foretrukne plantevalg, placeret strategisk i forhold til en stor gennemgående terrasse og et smukt skur for kajakker og andet søsport.

PLACERINGEN VED FJORDEN

En høj støttemur afkranser fra stranden og beskytter mod højvande. I forlængelse af terrassen er der på den smalle passage nord om huset placeret en udendørs bruser, der benyttes flittigt efter ophold i fjorden.

Mod øst er en stor gårdhave fyldt med krukker og krydderurter i højbede. Gårdhaven er så stor, at der kan tages ophold hele dagen og aftenen, når vestenvinden fra kysten er for dominerende.

Det transparente hus er overalt i tæt kontakt med fjord og beplantning og det giver ejendommen en ekstra dimension.

Den østligste del af haven ligger på et forhøjet plateau og har karakter af en mere traditionel have med græsplæne, prydtræer og buske, der føler årstiden i blomstring og frugtsætning.

Denne del af haven har en zenagtig stemning og en bænk placeret strategisk i forhold til udsigt over vandet og trukket tilbage fra det hårde kystklima giver mulighed for fordybelse og gode tanker.

Foto af udebruser, haven ved fjorden

Familien er både meget aktiv med hensyn til vandsport, men også gode til at nyde livet og værdsætter i allerhøjeste grad de smukke omgivelser.