Gerbrandskolen, Amager

BYGHERRE Københavns Kommune
ARKITEKT Schou & Birkendorf Arkitekter
INGENIØR Danakon A/S
ENTREPRENØR Combi Byg A/S
ANLÆGSSUM 

STATUS Hovedprojekt afleveret  

Tegnestuen skal i samarbejde med Schou & Birkendorf Arkitekter, Danakon og Combi Byg stå for renoveringen af skolegården og tilbygningen på Gerbrandskolen på Amager. Skolegården er i dag noget medtaget, og vil med det nye forslag give børnene nye opholdsmuligheder og legeelementer samt helt nye undervisningslokaler. 

Hovedide

Gerbrandskolens skolegård opdateres med klassiske legeelementer som gynger, trampoliner og sandkasser. Derudover skabes der hyggelige kroge under de eksisterende store træer hvor børnene kan slænge sig på de specialtegnede træ-siddemøbler. De få træer der udgår erstattes af nye friske træer; rødel, naur og fuglekirsebær. Der vil således være både være rum til vild leg og rum til fordybelse og læring.

Den nye terrasse foran tilbygningen belægges med betonsten og kantes med siddeplinte af beton der slynger sig og indrammer terrassen. Denne vil fungere som afgrænsning af terrassen, men kan også bruges som opholdsmøbel f.eks. til at læse og lave opgaver på uden for klasselokalet.

Det nord- og østvendte lange gårdrum bag den nye tilbygning beplantes med en masse blomstrende, hjemmehørende og skyggetålende buske som syren, vårguld, fjeldribs mfl. samt bunddække som guldjordbær, citrontimian og skovfrytle – på denne måde fremstår det ikke som en bagside, men opfordrer til at gå på opdagelse eller lege og klatre i buskadset, eller bare nyde naturen i stilhed.

Der bliver desuden opsat nye skure og overdækkede cykelparkeringer med grønt tag. 

Med den nyrenoverede skolegård får Gerbrandskolen en moderne skolegård, der motiverer til både leg, læring og ophold.